Ποιοι Είμαστε

Share this post:

Είμαστε μια ομάδα έμπειρων στελεχών με εξειδίκευση στη διευκόλυνση της διαδικασίας της διαδοχής σε οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η ομάδα μας συστάθηκε και λειτούργησε μέχρι και τον Μάιο του 2020 από τον Μέντορά μας ΕλληνοΑμερικανό Καθηγητή Management στο Terry College of Business Αστέριο Γ. Κεφαλά. Από τότε και μετά, τον συντονισμό της Ομάδας ανέλαβε ο συνεργάτης του καθηγητή Κεφαλά για την Ελλάδα και την Κύπρο, Δρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου


Γιατί να μας Επιλέξετε;

Η επί περίπου σαράντα (40) χρόνια διεθνής εμπειρία του Καθηγητή Κεφαλά στην υλοποίηση επιτυχημένων έργων διαδοχής σε οικογενειακές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της σχετικής μεθοδολογίας από τον ίδιον και τον συνεργάτη του Δρα Χρήστο Ε. Γεωργίου, εγγυώνται μια επιτυχημένη υλοποίηση της διαδικασίας διαδοχής στη δική σας οικογενειακή επιχείρηση!Το βιογραφικό του Καθηγητή Αστέριου Γ. Κεφαλά

Ο καθ. Αστέριος Γ. Κεφαλάς, ήταν ομότιμος καθηγητής management, στο Terry College of Business του Πανεπιστημίου της Γεωργίας των ΗΠΑ, στο οποίο δίδαξε "στρατηγική" και "management" για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ασχολήθηκε συμβουλευτικά για περισσότερο από σαράντα χρόνια με πλήθος οικογενειακών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στη Βενεζουέλα.

Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μελέτησε σε βάθος το πολύ μεγάλο ζήτημα της διαδοχής και της εξασφάλισης της συνέχειας σε μια οικογενειακή επιχείρηση.

Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακά στο management στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου της Γερμανίας, ενώ τη διδακτορική του διατριβή την εκπόνησε στο Πανεπιστήμιο της Iowa των ΗΠΑ.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 29 Απριλίου 2020, έχοντας όμως κάνει πράξη το όραμά του, που ήταν η μεταλαμπάδευση εφαρμοσμένης γνώσης από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με την ανάπτυξη κατάλληλης μεθοδολογίας για την υλοποίηση μιας σωστής διαδικασίας διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Το Βιογραφικό του Δρος Χρήστου Ε. Γεωργίου

Ο Δρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου εργάζεται ως Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου «ΙΝΣΒΕ» του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.» (ΣΒΕ) Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΑΠΘ και είναι διδάκτωρ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ασχολείται με τη διαχείριση των οικογενειακών επιχειρήσεων και ειδικά με τη μελέτη του κρίσιμου θέματος της διαδοχής, από το 1998, έτος κατά το οποίο γνωρίσθηκε και ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Ελληνοαμερικανό καθηγητή management Αστέριο Γ. Κεφαλά. Μαζί με τον καθηγητή Κεφαλά εξέδωσαν το 2013 το βιβλίο – μεθοδολογικό οδηγό: «Η διαδικασία διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις» το οποίο είχε προλογίσει ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος. Το 2015, το βιβλίο κυκλοφόρησε και στην Κύπρο.

Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου του 2021 το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελούσε το μοναδικό έργο στην Ελληνική γλώσσα, που αφορά στη διαδικασία διαδοχής σε μια οικογενειακή επιχείρηση. Τούτο διότι από τότε κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Δρος Γεωργίου με τίτλο: «Προετοιμάζοντας τη διαδοχή: πρακτικός οδηγός για προνοητικές οικογενειακές επιχειρήσεις», Εκδόσεις «4 ΔΕΛΤΑ»

Ο Δρ. Γεωργίου έχει προσκληθεί από πλήθος φορέων (Επιμελητηρίων, Συνδέσμων Επιχειρήσεων, Πανεπιστημίων, κλπ.) στην Ελλάδα και στην Κύπρο, για να παρουσιάσει τη μεθοδολογία υλοποίησης μιας σωστής διαδικασίας διαδοχής και τη διαδικασία εφαρμογής της.