Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ…

Share this post:

Γι’ αυτό το λόγο οι επιτυχημένες διαδοχές σ’ ολόκληρο τον κόσμο υλοποιούνται από οικογενειακές επιχειρήσεις που ξεκινούν εγκαίρως την αντιμετώπιση του προβλήματος..Άλλωστε, το μυστικό στο σχεδιασμό μιας διαδοχής, εάν υπάρχει κάποιο, είναι η αφιέρωση ενός επαρκούς χρονικού διαστήματος για να υλοποιηθεί με τον σωστό τρόπο, έτσι ώστε τα σχέδια που θα συμφωνηθούν να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Αυτό το μήνυμα φιλοδοξούμε να στείλουμε μέσα από το βιβλίο μας «Προετοιμάζοντας τη διαδοχή.» 

Ωστόσο, το κύριο ζήτημα που ιδρυτές και υποψήφιοι διάδοχοι θα πρέπει να αντιληφθούν από την ανάγνωση του βιβλίου, είναι ότι πρόκειται για μια διαδικασία με αναγνωρίσιμα βήματα κι ορόσημα. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι η σωστή διαδοχή ΔΕΝ είναι ένα γεγονός μεμονωμένο, αλλά μια ομαδική εργασία που απαιτεί ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ.


Δρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου

Κυκλοφορεί επίσης:
Αστέριος Γ. Κεφαλάς & Χρήστος Ε. Γεωργίου:
«Η διαδικασία διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις»,
Εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ, economia publishing, Αθήνα, 2015
Είπαν για το βιβλίο


Ως ΕΒΕΑ, αλλά και ως Επιμελητηριακή Κοινότητα, πιστεύουμε ότι οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, εκτός από παρελθόν, οφείλουν να έχουν και δυναμικό παρόν και μέλλον. Χρειαζόμαστε οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούν να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν, να αγκαλιάσουν την καινοτομία, να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές. Να παράγουν αξία για τα μέλη τους, για την ελληνική οικονομία, για την απασχόληση.

Και χρειαζόμαστε και βιβλία σαν κι αυτό για να συμβάλλουν στην εξασφάλιση της συνέχειάς τους.

Κωνσταντίνος Μίχαλος
Πρόεδρος
της «ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» (ΚΕΕΕ) και του «ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ» (ΕΒΕΑ)


Το βιβλίο τούτο ΔΕΝ κουράζει με θεωρητικολογίες! Ούτε με λόγους περισπούδαστους.

Βοηθά, με τρόπο γλαφυρό, να κατανοήσουμε την αλληλουχία των δράσεων για την επίλυση του, πάντοτε περίπλοκου, προβλήματος της διαδοχής.

Σταύρος Κουμεντάκης
Managing Partner
https://koumentakislaw.gr


Βρήκα πολύ χρήσιμο το βιβλίο, γιατί διαπίστωσα ότι βοηθά όλα τα μέλη της οικογένειας να αντιμετωπίσουν με ωριμότητα το θέμα της οικογενειακής διαδοχής.

Μάριος Γ. Διακάκης
Ιδρυτής της «ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε.»


Τόσο εύστοχο και αληθινό όσο και χρήσιμο μιλάει κατευθείαν στη λογική αλλά και στην καρδιά μας. Το βιβλίο που αποκαλύπτει τα σύνθετα χαρακτηριστικά της διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις και δίνει πολύτιμες συμβουλές. Ο σύγχρονος ελληνικός Φάρος για να περπατήσεις το σκοτεινό δρόμο προς τη Διαιώνιση.

Μάνος Ν. Μπαζίγος
Γενικός Διευθυντής, «Ν. Μπαζίγος Α.Β.Ε.Ε.»


Το βιβλίο αποτελεί έναν πρακτικό, εύληπτο και πολύτιμο οδηγό για τις οικογενειακές επιχειρήσεις που επιθυμούν να υλοποιήσουν έναν σωστό σχεδιασμό διαδοχής.

Νίκος Τ. Ημερίδης
Διευθύνων Σύμβουλος – δεύτερη γενιά, «MILKPLAN Α.Ε.»


Εάν επιθυμείτε να προγραμματίσετε τη διαδοχή στην οικογενειακή σας επιχείρηση, τα περισσότερα από αυτά που θα πρέπει να γνωρίζετε, μπορείτε να τα βρείτε σ’ αυτό το βιβλίο. Κι αυτό διότι περιέχονται σημαντικές οδηγίες, κατευθύνσεις, συμβουλές και εργαλεία, που μπορούν να βοηθήσουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση στην επόμενη γενιά.

Οικογένειες Βενιζέλου & Γιάννη Μιχαλόπουλου
Ιδρυτές της «ΑΧΑΪΚΟ ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ Α.Β.Ε.Ε.»

Το βιβλίο της διαδοχής

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις στον κόσμο αντιπροσωπεύουν κατά μέσο όρο το 90% των ενεργών επιχειρήσεων, παράγουν σχεδόν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ απασχολούν το 50% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. Άρα, η διαδικασία μιας επιτυχημένης διαδοχής αποτελεί κρίσιμο σημείο για την ανάπτυξη χωρών όπως η Ελλάδα


Το Βιβλίο μας
Το βιβλίο με τίτλο: «Η διαδικασία διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις», περιγράφει την ιστορία του κ. Χρήστου και του γιού του Αλέκου, και μπορεί να σας δώσει πρακτικές συμβουλές για να κάνετε μια επιτυχημένη διαδοχή και να εξασφαλίσετε έτσι τη συνέχεια στην οικογενειακή σας επιχείρηση.

Το βιβλίο – πρακτικό οδηγό μπορείτε να τον παραγγείλετε απευθείας από τον εκδοτικό οίκο ΚΕΡΚΥΡΑ πατώντας εδώ: http://www.economia.gr/el/article/entry/201

'Η να το γοράσετε από τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ, ακόμη και ηλεκτρονικά: https://www.ianos.gr/i-diadikasia-diadoxis-stis-oikogeneiakes-epixeiriseis-0295397.html